صفحات

۱۴۰۳ مهر ۸, یکشنبه

نقض حقوق زنان در ایران تا کجا........

 برخی از اعمالی که علیه زنان در ایران انجام می گیرد به روشنی برای زن ستیزان و طرفداران حقوق زنان آشکار است و مواضع افراد و گروه‌ها هم در این زمینه روشن است.اما برخی از اعمال هستند که ظاهرا خلاف قانون و علیه حقوق و برابری زنان نیستند یا جامعه بدان‌ها حساسیت کمتری دارد اما مقیاس آنها در نقض حقوق زنان گسترده و عظیم است حتی اگر افراد بدان توجه نکنند اما در واقع چنین هستند. ذیلا به پنج مورد اشاره میکنم

گلبانگ زن زندگی ازادی

 درگلوی دختران فریادهاست                      دادشان از ظلم وبیداد شماست

زندگی ازادی و زن شعر نیست                   داد مظلومان بود کو بر هواست

چون بود تبعیض بین مرد وزن                   زین سبب در کجا شور ونواست

نیست حرف بی حجابی حجاب                   حرف حق دختران درهر کجاست

چون بسی در حقشان رفته ستم                   ناله وفریادشان حقا به جاست

لیک جای دادخواهی مورد                       ضرب و شتمند وهرانچه ناسزاست

دولتی داریم ضد هرچه زن                      دختر وزن پیش انها بی بهاست

بر خرافات است دین ومسلکش                میل او بر ارتجاع و قهقراست

دولتی که هم وغمش شهوت و                 خوردن وخوابیدن وبیت الخلاست

نیست در دینش به جز وحشیگری            غارت ودزدیش هرجاست برملاست

بیش ازاینهالایق بدگویی است                 چونکه کارش بردروغ وبر ریاست

گرچه دستش پیش مردم گشته رو            ابرویش رفته و رویش سیاست

لیک باید ریشه اش از بیخ و بن              کند چونکه مایه ی دردو بلاست

عبدی.نعمتی.فداغی

محرومیت ملاقات زندانیان سیاسی با خانواده هایشان کماکان ادامه دارد

 آنیشا اسداللهی، فعال کارگری که دوران محکومیت خود را در زندان اوین می‌گذراند، بیش از سه ماه است که از ملاقات با خانواده‌اش محروم شده است.اوفعال کارگری محبوس در زندان اوین کماکان با محرومیت ملاقات با خانواده مواجه است.

۱۴۰۳ شهریور ۲۹, پنجشنبه

گلبانگ خط ننگ

بدبخت شدیم خبر نداریم
وز شوق قدیم خبر نداریم
در کشور خفت و ذلالت
گشتیم مقیم خبر نداریم
گیریم همه در دل مرداب
از بوی شمیم خبر نداریم
ما رانده و نفرین شده ایم از
شیطان رجیم خبر نداریم
اری همه چیز ربوده گردید
نه از زر و سیم خبر نداریم
روی تشک ریاپرستان
ما خاک شدیم خبر نداریم
نیست تختی و پوریا ببینند
از حال یتیم خبر نداریم
از مختلس و ز اختلاسش
ما کور و کریم خبر نداریم
اینه که تانگاه به ما کرد
گفتش که بدیم خبر نداریم
ایینه پری نشانمان داد
دیویم و ددیم خبر نداریم
یک نیمه ی نیش ونیمه ای نوش
هستیم دو نیم خبر نداریم
خوش نوش اگر شراب قدرت
نیشی که زدیم خبر نداریم
گر زیر خطوط فقر و ننگیم
از ذل عظیم خبر نداریم
این خورد و درید و ان یکی برد
ما گرگ همیم خبر نداریم
دزدید ولی خلاصه فکرکرد
انگار خریم خبر نداریم
#یزدان ماهانی


مسئولان زندان اوین از اعزام نرگس محمدی به بیمارستان جلوگیری کردند



بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، مسئولان زندان اوین روز ۲۷ شهریور از اعزام نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، به بیمارستان برای آنژیوگرافی و تعویض استنت قلب جلوگیری کردند. 

۱۴۰۳ شهریور ۲۸, چهارشنبه

فشارمداوم جمهوری اسلامی بر شهروندان بهایی درایران

بعد از گذشت حدود 200 سال از ظهور بهاییت در ایران کماکان جمهوری اسلامی ایران هنوز این ایین را به رسمیت نشناخته وبه ازار واذیت این شهروندان میپردازد و اخیرا با بازداشت چند تن دیگر از ایشان به رویه خود ادامه داده است.ا

عظم آزموده، شهروند بهائی ساکن تبریز، توسط نیروهای اداره اطلاعات در این شهر بازداشت شد.سینا اقدسی و ایرج نورسته از دیگر بازداشت شدگان هستند. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، درروز دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳، اعظم آزموده، شهروند بهائی، بازداشت شد. بازداشت این شهروند بهائی توسط نیروهای اداره اطلاعات تبریز، در محل سکونتش صورت گرفته است. همچنین منزل وی توسط مأموران تفتیش و شماری از لوازم الکترونیکی او ضبط شده است. با احتساب خانم آزموده، شمار بازداشت‌شدگان روز جاری در تبریز به ۳ تن افزایش یافت. سینا اقدسی و ایرج نورسته دو شهروند دیگری هستند که امروز بازداشت شده‌اند. افزون بر این، به منزل دو نفر دیگر از شهروندان به نام‌های شیوا عیسی‌خانی و نسیم نعیمی نیز مراجعه شده است، اما به دلیل نبودن آن‌ها در منزل، مأموران اداره اطلاعات محل را ترک کردند. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان بهائی اطلاعی در دست نیست. شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد. بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.امیدوارم با افزایش اگاهی بیشترمردم و مطالبه حقوق خود روز به روز کمتر شاهد نقض حقوق طبیعی خود باشیم وشرایط زندگی این عزیزان در کشور رو به بهبود باشد.

زندان ارومیه؛ اعتصاب غذای ماموستا محمد خضرنژاد


 هه‌نگاو؛ دوشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۳

ماموستا محمد خضرنژاد شخصیت‌ مذهبی اهل شهر بوکان و از بازداشت‌شدگان جنبش ژن ژیان ئازادی، در اعتراض به وضعیت خود در زندان مرکزی ارومیه اقدام به اعتصاب غذا کرد. او نزدیک به ٢٢ ماه اخیر را در بازداشت سپری کرده است.

براساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، از روز چهارشنبه ۲۱ شهریورماه ۱۴۰۳ (۱۱ سپتامبر ۲۰۲۴)، ماموستا محمد خضرنژاد، روحانی ۴۵ ساله در اعتراض به بازداشت طولانی‌مدت خود و ارجاع پرونده‌اش به دادگاه انقلاب در زندان مرکزی ارومیه دست به اعتصاب غذا زده است.

این ماموستای کُرد اتهامات انتسابی را بی‌اساس خوانده و ضمن اعتراض به نحوه برگزاری جلسه دادرسی به اتهاماتش به صورت الکترونیکی، از ارجاع پرونده‌اش به دادگاه انقلاب انتقاد کرده است.

ماموستا محمد خضرنژاد، پیشتر توسط شعبه ٣ دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی رضا نجف‌زاده به اتهام "افساد فی‌الارض" به اعدام و به اتهام "لطمه وارد کردن به تمامیت یا استقلال کشور" به ۱۵ سال حبس و بابت "تبلیغ علیه نظام" به ۱ سال حبس محکوم شده بود.

این حکم اعدام و دو فقره حبس بعدها با تخفیف مجازات، به حبس، به تحمل ٢۵ سال حبس تعزیری تغییر پیدا کرد و خبرگزاری‌ دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران مدعی شد این تغییر حکم مبتنی بر "تعهد بر حسن رفتار" بوده است.

ماموستا محمد خضرنژاد روز شنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۱ (۱۹ نوامبر ۲۰۲۲) در جریان جنبش ژن ژیان ئازادی با توسل به خشونت شدید به همراه فرزندش یاسر خضرنژاد توسط نیروهای اداره اطلاعات در منزل خود بازداشت شد و به مدت ۱۰۰ روز در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه تحت شدیدترین شکنجه‌ها قرار گرفته و ناچار به اعترافات اجباری علیه خود شده است. فرزند وی پس از چند روز آزاد شد.

بازداشت ماموستا محمد خضرنژاد پس از مراسم یادبود اسعد رحیمی از جانباختگان جنبش ژن ژیان ئازادی انجام گرفت که وی در این مراسم در مسجد افتخاری بوکان سخنرانی و از حکومت و نحوه برخورد با شهروندان معترض انتقاد کرده بود.

ماموستا محمد خضرنژاد از یک سال و شش ماه و ١٩ روز پیش بدون حق استفاد از مرخصی در بازداشت به سر می‌برد و هم‌اینک‌ در بند پذیرزش ۲ زندان مرکزی ارومیه بدون رعایت اصل تفکیک جرائم نگهداری می‌شود.

گزارش ماهانه هه‌نگاو از نقض حقوق زنان در ایران، آگوست ۲۰۲۴


 هه‌نگاو؛ چهارشنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۳


با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، طی ماه آگوست ۲۰۲۴ دست‌کم ۱۰  فعال زن بازداشت و ۱۱ فعال زن نیز توسط دستگاه قضایی به حبس محکوم شده‌اند. در ماه گذشته دست‌کم ۲۳ مورد زن‌کشی نیز در شهرهای مختلف ایران ثبت شده است.


اجرای حکم اعدام زنان در ایران

در ماه آگوست ۲۰۲۴ هیچ موردی از اعدام زنان در زندان‌های جمهوری اسلامی ایران ثبت نشده است.


بازداشت ۱۰ زن در ماه آگوست ۲۰۲۴

با استناد به آمار هه‌نگاو، طی آگوست ۲۰۲۴، دست‌کم ۱۰ فعال زن در شهرهای مختلف ایران بازداشت شده‌اند که معادل ۱۱٪ کل آمار شهروندان بازداشت شده در این ماه می‌باشد و ۶ نفر از آنها فعالین زن کُرد می‌باشند.

 اسامی زنان بازداشت به شرح زیر است؛

بوکان؛ ۱ـ منیژه خشنود ۲ـ پخشان نبی‌زاده
تهران؛ ۳ـ همراز صادقی ۴ـ زهرا تمدن
کازرون: ۵ـ مریم دریسی
پیرانشهر؛ ۶ـ ثریا قیطران
اهواز: ۷ـ مهشید لطفی
گیلانغرب: ۸ـ ماریا خانی
مهاباد؛ ۹ـ گلاویژ محمدی‌ارشد
پاوه: ۱۰ـ فرمیسک بابایی

 

صدور حکم حبس برای فعالین زن

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، در ماه آگوست ۲۰۲۴ دست‌کم ١١ فعال زن در شهرهای مختلف ایران جمعاً به ۴۰ سال و ۵ ماه و ۲۲ روز حبس تعزیری محکوم شده‌اند. پنج نفر از این زنان گیلک و اهل رشت بوده و در یک پرونده مشترک به حبس محکوم شده‌اند.

جنگ زنان با دستگاه سرکوب حکومت/ بنفشه جمالی


 اهنامه خط صلح – دختربچه‌ی چهارده‌ساله، درحالی‌که خود را پشت کیوسک برق پنهان می‌کند، لرزان به ون گشت ارشادی خیره شده است. گشت ارشاد می‌ایستد و مأموران پیاده می‌شوند، شتابان به‌سوی دخترک می‌دوند. دختربچه زیر ضربات مشت و لگد مأموران دست‌وپا می‌زند، تعداد بالای مأموران او را به‌وحشت انداخته است، چند نفر او را دوره‌کرده و به‌ او حمله می‌کنند، سرش به کیوسک برق کوبانده می‌شود، او را به‌زور ‌روی زمین می‌کشند و به داخل ون پرتاب می‌کنند. این‌ روایت‌، تصویری آشنا، برای تمام زنانی است که جمهوری اسلامی روی سرشان چنبره زده است. این‌اتفاق، به‌دنیا ثابت کرد که دیگر سن‌وسال هم نمی‌تواند زنان را درمقابل حملات وحشیانه‌ی حکومتی‌ها در‌ امان نگه دارد. واقعیت این است که زنان، این‌روز‌ها در هر سنی که باشند در خیابان‌های ایران در حال مبارزه‌ی تن‌به‌تن با جمهوری اسلامی هستند.

در آستانه دومین سالگرد مهسا امینی؛ گزارش تحلیلی هرانا از افزایش فعالیت‌های اعتراضی زنان علیرغم تشدید سرکوب‌ها


 خبرگزاری هرانا – با نزدیک شدن به دومین سالگرد درگذشت مهسا (ژینا) امینی، هرانا به بررسی افزایش فعالیت زنان در ایران و تشدید سرکوب توسط دولت  پرداخته است. علیرغم گذشت زمان، پاسخگویی در قبال خشونت‌ها بسیار محدود بوده و وضعیت حقوق زنان در ایران همچنان رو به وخامت است. در این گزارش، تجربه های شخصی زندانیان زن و زنانی که با نهادهای مختلف نظارت بر حجاب تعامل داشته اند، مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین به مرور مختصری از تحول تاریخی اعتراضات مربوط به حقوق زنان و افزایش همبستگی میان فعالان زن در طول ۴۴ سال گذشته پرداخته شده است. افزون بر این، رویکرد دولت نسبت به این جنبش‌ها به عنوان تهدیدی برای خود بررسی می‌شود که منجر به افزایش اقدامات تنبیهی همچون بازداشت‌ها، خشونت و پیامدهای شدید قانونی شده است.

شیوا کاشانی نژاد و مژگان صمیمی، شهروندان بهائی به حبس و دیگر مجازات ها محکوم شدند


 خبرگزاری هرانا – شیوا کاشانی نژاد (سمیعیان) و مژگان صمیمی، شهروندان بهائی ساکن رشت، توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب این شهر هر کدام به تحمل دو سال و یک روز حبس تعزیری، پرداخت جزای نقدی و مجازات های تکمیلی محکوم شدند.https://atila1390.blogspot.com/