۱۴۰۳ شهریور ۲۶, دوشنبه

پخشان عزیزی زندانی سیاسی کُرد به اعدام محکوم شد


 پخشان عزیزی، روزنامه‌نگار، مددکار اجتماعی و زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان اوین که به تازگی از برقراری تماس تلفنی و برخورداری از حق ملاقات حضوری، محروم شده است، توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران از بابت اتهام "بغی" به اعدام محکوم شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، پخشان عزیزی زندانی سیاسی کُرد و اهل مهاباد، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام "بغی" از طریق "عضویت در گروه‌های که در برابر حکومت اسلامی قیام مسلحانه کرده و مرکزیت آن باغی است"، به اعدام  و به اتهام عضویت در "پژاک" به ٤ سال حبس تعزیزی  محکوم شده است. نشست رسیدگی به پرونده وی در روزهای ۸ و ۲۷ خردادماه امسال برگزار شده بود. حکم مذکور روز سەشنبە ٢ مرداد به وکلای وی ابلاغ شده است.

صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی در حالی است که وی به مدت چندین ماه از حق دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده‌اش محروم بوده و در پروسه‌ای ناشفاف و ناعادلانه مراحل دادرسی به پرونده وی برگزار شده است.

هه‌نگاو اخیراً نامه‌ای از پخشان عزیزی منتشر نموده بود که در آن اشاره شده بود در ایام بازداشت بارها شکنجه و آیزان شده است. وی همچنین از دو هفته پیش از حق ملاقات و تماس تلفنی با خانواده‌اش نیز محروم شده است.

پخشان عزیزی، روز ١٣ مرداد ماه سال گذشته، در شهرک خرازی شهر تهران توسط نیروهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده بود. این روزنامه‌نگار روز ۲۰ آذر ماه ١٤٠٢، از بند ۲۰۹ زندان اوین، موسوم به بازداشتگاه اداره اطلاعات به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود.

پیشتر هه‌نگاو به نقل از منابع مطلع نوشت همراه با این زندانی سیاسی سابق، چند نفر از اعضای خانواده‌اش نیز بازداشت شده بودند که آن‌ها، پس از چند روز آزاد شدند.

قابل ذکر است که، پخشان عزیزی روز ٢۵ آبان ماه ۱۳۸۸، در تجمع اعتراضی دانشجویان کُرد دانشگاه تهران علیه اعدام‌ زندانیان سیاسی در کُردستان، بازداشت و در نهایت، روز ٢٨ اسفند ماه همان سال، پس از ۴ ماه بازداشت با تودیع وثیقه ١٠٠ میلیون تومانی آزاد شد. 

پخشان عزیزی بعدها به دلیل فشار و تهدید مداوم نهادهای امنیتی از ایران خارج شد و ضمن تحقیقات پیرامون وضعیت زنان در اقلیم کُردستان عراق و کُردستان سوریه، در راستای بهبود این وضعیت، اقداماتی را در قالب مددکاری اجتماعی به انجام رساند.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

دلایل وانگیزه های مهاجرت ومشکلات ان

  مهاجرت به معنای جابجایی افراد از یک کشور یا منطقه به کشور یا منطقه دیگر به منظور اقامت دائم یا موقت است. این پدیده، یکی از مهمترین و تأثیر...