۱۴۰۳ شهریور ۲۶, دوشنبه

زندان ارومیه؛ اعتصاب غذای ماموستا محمد خضرنژاد


 هه‌نگاو؛ دوشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۳

ماموستا محمد خضرنژاد شخصیت‌ مذهبی اهل شهر بوکان و از بازداشت‌شدگان جنبش ژن ژیان ئازادی، در اعتراض به وضعیت خود در زندان مرکزی ارومیه اقدام به اعتصاب غذا کرد. او نزدیک به ٢٢ ماه اخیر را در بازداشت سپری کرده است.

براساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، از روز چهارشنبه ۲۱ شهریورماه ۱۴۰۳ (۱۱ سپتامبر ۲۰۲۴)، ماموستا محمد خضرنژاد، روحانی ۴۵ ساله در اعتراض به بازداشت طولانی‌مدت خود و ارجاع پرونده‌اش به دادگاه انقلاب در زندان مرکزی ارومیه دست به اعتصاب غذا زده است.

این ماموستای کُرد اتهامات انتسابی را بی‌اساس خوانده و ضمن اعتراض به نحوه برگزاری جلسه دادرسی به اتهاماتش به صورت الکترونیکی، از ارجاع پرونده‌اش به دادگاه انقلاب انتقاد کرده است.

ماموستا محمد خضرنژاد، پیشتر توسط شعبه ٣ دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی رضا نجف‌زاده به اتهام "افساد فی‌الارض" به اعدام و به اتهام "لطمه وارد کردن به تمامیت یا استقلال کشور" به ۱۵ سال حبس و بابت "تبلیغ علیه نظام" به ۱ سال حبس محکوم شده بود.

این حکم اعدام و دو فقره حبس بعدها با تخفیف مجازات، به حبس، به تحمل ٢۵ سال حبس تعزیری تغییر پیدا کرد و خبرگزاری‌ دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران مدعی شد این تغییر حکم مبتنی بر "تعهد بر حسن رفتار" بوده است.

ماموستا محمد خضرنژاد روز شنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۱ (۱۹ نوامبر ۲۰۲۲) در جریان جنبش ژن ژیان ئازادی با توسل به خشونت شدید به همراه فرزندش یاسر خضرنژاد توسط نیروهای اداره اطلاعات در منزل خود بازداشت شد و به مدت ۱۰۰ روز در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه تحت شدیدترین شکنجه‌ها قرار گرفته و ناچار به اعترافات اجباری علیه خود شده است. فرزند وی پس از چند روز آزاد شد.

بازداشت ماموستا محمد خضرنژاد پس از مراسم یادبود اسعد رحیمی از جانباختگان جنبش ژن ژیان ئازادی انجام گرفت که وی در این مراسم در مسجد افتخاری بوکان سخنرانی و از حکومت و نحوه برخورد با شهروندان معترض انتقاد کرده بود.

ماموستا محمد خضرنژاد از یک سال و شش ماه و ١٩ روز پیش بدون حق استفاد از مرخصی در بازداشت به سر می‌برد و هم‌اینک‌ در بند پذیرزش ۲ زندان مرکزی ارومیه بدون رعایت اصل تفکیک جرائم نگهداری می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

دلایل وانگیزه های مهاجرت ومشکلات ان

  مهاجرت به معنای جابجایی افراد از یک کشور یا منطقه به کشور یا منطقه دیگر به منظور اقامت دائم یا موقت است. این پدیده، یکی از مهمترین و تأثیر...