۱۴۰۳ خرداد ۸, سه‌شنبه

دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۵ شهروند بهائی برگزار شد


 خبرگزاری هرانا – دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات فواد شاکر ارکانی، بهنام پور احمری، شهرام فلاح، یکتا فلاح و پریدخت شجاعی باغینی شهروندان بهائی ساکن کرمان، روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه در دادگاه انقلاب این شهر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳، دومین جلسه رسیدگی به اتهامات پنج شهروند بهائی ساکن کرمان برگزار شد.

سپیده رشیدی، شهروند بهائی در اهواز بازداشت شد


 خبرگزاری هرانا – سپیده رشیدی (درخشان)، شهروند بهائی توسط ماموران اطلاعات سپاه در اهواز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بی خبری از سرنوشت خانم رشیدی، منجر به افزایش نگرانی های خانواده وی شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سپیده رشیدی، شهروند بهائی در اهواز بازداشت شد

دادگاه تجدیدنظر گیلان؛ یازده فعال حقوق زنان مجموعا به بیش از ۶۰ سال حبس محکوم شدند


 خبرگزاری هرانا – محکومیت بیش از ۶۰ سال و ۶ ماه حبس، یازده فعال حقوق زنان به نام های فروغ سمیع نیا، سارا جهانی، یاسمین حشدری، شیوا شاه سیاه، نگین رضایی، آزاده چاوشیان، زهرا دادرس، متین یزدانی، زهره دادرس، هومن طاهری و جلوه جواهری توسط شعبه یازده دادگاه تجدیدنظر استان گیلان عینا تایید شد.

۱۴۰۳ خرداد ۴, جمعه

نسیم ثابتی، شهروند بهائی به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد


 خبرگزاری هرانا – روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه، نسیم ثابتی، شهروند بهائی ساکن مشهد، بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت سه سال حبس خود به زندان وکیل آباد این شهر منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نسیم ثابتی راهی زندان وکیل آباد مشهد شد.

تداوم بازداشت و بی خبری از سرنوشت رویا ثابت، شهروند بهائی


 خبرگزاری هرانا – رویا ثابت، شهروند بهائی علیرغم گذشت ۷۹ روز از زمان بازداشت، کماکان در بلاتکلیفی بسر میبرد. بیخبری از سرنوشت خانم ثابت، افزایش نگرانی های خانواده وی را در پی داشته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رویا ثابت، شهروند بهائی کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

۱۴۰۳ خرداد ۱, سه‌شنبه

تشدید سرکوب زنان، صدور احکام اعدام، ضرورت مقابله‌ی همه‌جانبه با جنگ رژیم علیه مردم ایران!

 مسعود فتحی


new/masoud-fathi1.jpg

۱- جمهوری اسلامی در بحبوحه‌ی تشدید جنگ علیه زنان، درگیری نظامی با اسرائیل و خطر گسترش جنگ در منطقه، صدور احکام اعدام را هم شدت بخشیده‌است، توماج صالحی را به خاطر خواندن چند ترانه علیه رژیم و در حمایت از جنبش مردم، علاوه بر زندان، به اعدام هم محکوم کرده‌است. برای هر کسی که به دقت مسائل را دنبال می‌کند، این سوال مطرح است که رژیم به دنبال چیست؟ این شتاب در تنش‌افزائی‌ها در جامعه چه هدفی را دنبال می‌کند. کم نیستند کسانی که صدور حکم اعدام را اقدامی در جهت سایه انداختن بر مقاومت زنان در برابر یورش جدید علیه آنان و یا از جانبی دیگر، پنهان کردن شکست سیاست بازگشت به دوران قبل از جنبش «زن، زندگی، آزادی» می دانند. اما واقعیت این است که صدور حکم اعدام توماج صالحی، نشان داد که چنین گام‌هائی با هر انگیزه‌ای از سوی حکومت برداشته شود، با برآمد مردم آگاه، نیروهای آزادیخواه، مدافعان حقوق بشر و حق زندگی بی‌پاسخ نمانده و در هر کجای جهان، با سدی از اعتراض مواجه خواهد گشت.

حقوق جنسی و باروری در ایران: گزارش تفصیلی از مبارزه با قوانین محدود کننده و اعمال تبعیض آمیز


 خبرگزاری هرانا – سقط جنین غیرقانونی در ایران به دلیل سختگیری‌های مضاعف و محدودیت دسترسی به خدمات ایمن، خطرات جسمانی و عواقب جبران ناپذیری را برای زنان به همراه دارد. سیاست‌های حکومت از سال ۱۳۹۱ تاکنون با هدف افزایش جمعیت، حقوق باروری زنان را به شدت محدود کرده و دسترسی آنها به خدمات پیشگیری و سقط جنین ایمن را کاهش داده است، با وجود تلاش‌های بین‌المللی برای بهبود شرایط، این قوانین همچنان حقوق زنان را نادیده می‌گیرند و سلامت جسم و روان آن‌ها را به خطر می‌اندازند. گزارش مفصل زیر به آخرین تحولات در ایران در این حوزه می پردازد.

بند زنان زندان اوین؛ تداوم محرومیت و محدودیت اعمالی بر پنج زن زندانی عقیدتی


 حقوق خبرگزاری هرانا – آتنا فرقدانی، نرگس منصوری، وریشه مرادی، سپیده قلیان و نرگس محمدی، پنج زندانی زن محبوس در زندان اوین با محدودیت‌ها و محرومیت‌هایی از قبیل عدم امکان برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده خود مواجه هستند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دستکم پنج زندانی در بند زنان زندان اوین با محدودیت‌ها و محرومیت هایی مواجه هستند.

واکنش به جانباختن رئیسی؛ منیژه موذن با گشایش پرونده قضایی مواجه شد


 خبرگزاری هرانا – منیژه موذن، مترجم و روزنامه نگار با گشایش پرونده قضایی در دادسرای فرهنگ و رسانه مواجه شد. این پرونده در پی انتشار مطلبی در رابطه با واقعه سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، علیه این روزنامه نگار گشوده شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علیه منیژه موذن پرونده قضایی دیگری تشکیل شد.

واکنش به جانباختن رئیسی؛ تشکیل پرونده قضایی برای ۳۵ شهروند


 خبرگزاری هرانا – در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، رئیس پلیس فتا از شناسایی هشتاد کاربر در فضای مجازی و تشکیل پرونده قضایی برای سی و پنج شهروند در این راستا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، برای سی و پنج شهروند در ایران پرونده قضایی تشکیل شد.

۱۴۰۳ اردیبهشت ۲۸, جمعه

جنگ علیه زنان از خانه تا خیابان؛ اخبار زن‌کشی در فروردین ۱۴۰۳


 براساس بررسی‌های ایران‌وایر، همسر فاطمه به نام «محمدعلی محمدنیا» بعد از اینکه مقابل اداره محل کار همسرش او را با شلیک چند گلوله به قتل رسانده، اقدام به خودکشی کرده و جان باخته است.

نزدیکان فاطمه می‌گویند او قربانی کودک همسری بوده و حالا در شرایطی که استقلال مالی داشته، می‌خواسته به زندگی مشترکش پایان بدهد.

جنگ علیه زنان؛ آیدا شاکرمی به زندان شهرری منتقل شد ۳۱ فروردین ۱۴۰۳


 همزمان با تشدید جنگ حکومت با زنان بر سر حجاب در روزهای اخیر، نسرین شاکرمی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام از انتقال دخترش آیدا شاکرمی به زندان شهرری خبر داد.

زنان پرده‌نشین؛ راویان حسرت یک زندگی نرمال


 روزی نیست که تصاویری از ضرب‌و‌شتم یک زن توسط نیروهای انتظامی به‌بهانه عدم تمکین از پوشش معیار جمهوری اسلامی منتشر نشود. یک روز نیروهای «حافظ حجاب» زنی را برهنه می‌کنند و سبعانه کتک می‌زنند و روزی دیگر، ماموران با لباس فرم نیروی انتظامی زنی را با خشونت فیزیکی بازداشت می‌کنند. اعمال این خشونت عریان اما تنها به قصد بازگرداندن حجاب اجباری به تن زنان نیست، هدف هرچه که باشد، موجب حذف زنان از فضای شهری می‌شود. هرچند سیاست کلان جمهوری اسلامی در طی چهل و پنج سال گذشته، همین پرده‌نشین کردن زنان بوده است.

سازمان عفو بین‌الملل خواستار لغو حکم اعدام توماج صالحی شد


 سازمان عفو بین‌الملل با ارسال نامه‌ای خطاب به رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی محاکمه توماج صالحی، هنرمند معترض را “به شدت ناعادلانه” خواند و خواستار لغو حکم اعدام او شد.سازمان عفو بین‌الملل با ارسال نامه‌ای به غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، محاکمه توماج صالحی، هنرمند معترض را به شدت ناعادلانه توصیف کرد و خواستار لغو حکم اعدام او شد.

۱۴۰۳ اردیبهشت ۲۷, پنجشنبه

گزارش جامعه جهانی بهائی از افزایش «بهت‌آور» حملات حکومت ایران به زنان بهائی

 جامعه جهانی بهائی در بیانیه‌ای که توسط دفتر مقر اروپایی خود در سازمان ملل متحد در ژنو در روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت منتشر کرد، خبر داد که از حدود دو ماه پیش، از مجموع ۸۵ شهروند بهائی که به دادگاه‌های ایران احضار یا زندانی شده‌اند، ۶۵ تن -حدود سه چهارم از کل احضارشدگان- زن هستند.

موج جدید سرکوب بهائیان ایران: بازداشت یا زندانی کردن به ۶۰ مورد و آزارها به ۱۸۰ مورد رسید


 جامعه جهانی بهائی روز سه‌شنبه ۲۴ مرداد با انتشار بیانیه‌ای تایید کرد که جمال‌الدین خانجانی، یک بهائی ۹۰ ساله که در شرایط نامناسب جسمی به سر می‌برد و قبلا به دلیل اعتقاد به آیین بهائی ۱۰ سال را در زندان سپری کرده، بازداشت شده است.

این جامعه تاکید کرد که این دستگیری بخشی از موج جدیدی از آزار و اذیت بهائیان کشور است که در هفته‌های اخیر شامل بیش از ۱۸۰ مورد سرکوب علیه این جامعه بوده است.

براز نگرانی جامعه جهانی بهائی از افزایش فشار بر بهائیان در ایران

 دفتر جامعه جهانی بهائی در ژنو، با انتشار بیانیه ای نسبت به افزایش فشار و آزار و اذیت شهروندان بهائی 

در ایران ابراز نگرانی کرد. در بیانیه دفتر جامعه جهانی بهائی با اشاره به اینکه وقایع اخیر “یک کارزار وسیع دولتی را شکل می‌دهند که هدفش نابودی سیستماتیک جامعه بهائی به عنوان یک جامعه زنده و پویا است” آمده “موج‌ حمایت‌های ملی و جهانی از بهائیان ایران، ندای همبستگی جهانی در دفاع از پایه‌ای‌ترین حقوق شهروندان ایرانی را بلند کرده است”.

جامعه جهانی بهایی: آزار بهاییان ایران با شدت بسیار بیشتری ادامه دارد


 جامعه جهانی بهایی روز پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت با انتشار بیانیه‌ای از

«تشدید اخیر آزار و اذیت‌ها علیه بهاییان در ایران» ابراز نگرانی کرد.

این جامعه در این بیانیه که نسخه‌ای از آن در اختیار رادیو فردا قرار گرفته است، اعلام کرده که موج اخیر، حاکی از پیاده‌سازی برنامه گسترده‌تر دولت ایران برای افزایش آزار و سرکوب این جامعه است که بزرگ‌ترین اقلیت دینی غیر مسلمان کشور به شمار می‌رود.

جامعه جهانی بهایی از «موجی از یورش به منازل و دستگیری‌های خودسرانه و بی‌دلیل» در سراسر ایران خبر داده و اعلام کرده است که تاکنون منازل ده‌ها بهایی در شهرهای شیراز و بهارستان اصفهان مورد حمله قرار گرفته و منجر به بازداشت بیش از ۲۰ بهایی شده است و تعداد بیشتری نیز هر زمان امکان دارد به زندان فراخوانده شوند.

به گفته جامعه جهانی بهایی، «یورش‌ها و دستگیری‌ها، جدیدترین نمونه‌ از فهرست بلند آزار و اذیت‌های اخیر بهاییان ایران است، از جمله توقیف زمین‌ها و املاک بهاییان در روستای ایول در استان مازندران، مصوبه‌ای محرمانه از کمیسیون اقوام، فرق و مذاهب شهرستان ساری جهت کنترل و سرکوب بهاییان، و منع بهاییان تهران از دفن عزیزان‌شان در قطعه‌ای از گورستان خاوران که قبلاً به آن‌ها اختصاص داده شده بود».

جامعه جهانی بهایی این وقایع را «یک کارزار وسیع دولتی» دانسته که «هدفش نابودی سیستماتیک» این جامعۀ «به عنوان یک جامعه زنده و پویا است».

پیشتر، سیمین فهندژ، سخنگوی جامعه جهانی بهایی در دفتر سازمان ملل در ژنو، روز دوم اردیبهشت اعلام کرده بود که بهاییان تهران از دفن مردگان‌شان در بخشی از گورستان خاوران که مربوط به گورهای دسته‌جمعی نیست، منع شده‌اند.

خانم فهندژ در صفحه توئیتر خود با بیان این‌ کە نمایندگان بھشت زھرا می‌خواهند بهاییان را «مجبور» کنند به‌جای قسمت معمول در گورستان خاوران (معروف به گلستان جاوید)، درگذشتگان خود را در بخش گورهای دسته‌جمعی اعدام‌شدگان زمان انقلاب دفن کنند گفته بود این در حالی است که آن قسمت معمول «حداقل برای ۵۰ سال آینده جا دارد».

دیان علایی، نمایندهٔ جامعهٔ بین‌المللی بهایی در سازمان ملل متحد در ژنو، هم گفته است که «وقایع اخیر نشان داده است که وحدت و همبستگی در کانون دستاورد‌های حقوق بشری برای همهٔ ایرانیان قرار دارد. این حمایت و همبستگی برای پاسخ به تشدید آزار و سرکوب بهاییان ایران که در حال حاضر در جریان است بسیار ضروری است».

در چهار دهه گذشته گزارش‌های متعددی درباره بازداشت، اعدام و محرومیت از تحصیل بهاییان در دانشگاه‌ها و حق امرار معاش منتشر شده است و حتی گورستان‌های پیروان این آیین مورد بی‌احترامی قرار گرفته است.

ایران: قانون جمعیت حقوق زنان را نقض می‌کند

 

 دیده بان حقوق بشر امروز گفت قانون جمعیت جدید ایران بیش از پیش حقوق زنان در امور جنسی و تولید مثل را نقض می‌کند و سلامت و جان زنان را به خطر می‌اندازد. مقامات ایران باید فوراً مواد محدودکننده حقوق بشر را لغو کنند.

دستکم سه تجمع اعتراضی و دو اعتصاب برگزار شد


 خبرگزاری هرانا – امروز چهارشنبه بیست و ششم اردیبهشت ماه، جمعی از شهروندان شهرستان خاش در مقابل جایگاه سوخت کارواندر در این شهرستان، گروهی از کارگران پتروشیمی نگین مکران در چابهار و جمعی از حواله داران خودروی “پژو پارس” در مقابل ساختمان سازمان حمایت از مصرف کنندگان تهران با برگزاری تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند. از سوی دیگر، شماری از طلافروشان در اراک و تعدادی از فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی در تهران دست به اعتصاب زدند.

درخواست فرجام خواهی توماج صالحی در دیوان عالی کشور ثبت شد


 خبرگزاری هرانا – امیر رئیسیان، وکیل مدافع توماج صالحی از ثبت درخواست فرجام خواهی حکم اعدام موکل خود در دیوان عالی کشور خبر داد. او تاکید کرد که یک روز پس از اطلاع‌ رسانی درباره حکم بدوی‌ آقای صالحی، وی ممنوع التماس شده و ملاقات‌ های حضوری‌ این زندانی نیز با محدودیت هایی مواجه شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مدارا، وکیل مدافع توماج صالحی جزئیات تازه ای از پرونده موکل خود ارائه داد.

امیر رئیسیان از ثبت درخواست فرجام خواهی حکم اعدام آقای صالحی در دیوان عالی کشور خبر داد و اعلام کرد: “پرونده باید ظرف روزهای آتی به دیوان ارسال شود. ما هم از آن به بعد منتظر تصمیم دیوان خواهیم ماند و امیدواریم این نهاد نیز با اتکا به قوانین، حکم صادره علیه آقای صالحی را نقض کند.”

۱۴۰۳ اردیبهشت ۱۸, سه‌شنبه

خشونت خانگی؛ یک زن در کرج توسط همسرش به قتل رسید


 خبرگزاری هرانا – مردی در ماهدشت کرج همسر خود را به دلیل اختلافات خانوادگی از طریق خفه کردن به قتل رساند و پیکرش را به آتش کشید. متهم هم اکنون در بازداشت بسر میبرد.

پارلمان اروپا «نقض گسترده حقوق بشر» در ایران بویژه نقض حقوق زنان را محکوم کرد

پارلمان اروپا با اکثریت قاطع آرا، «نقض گسترده حقوق بشر» در ایران بویژه حقوق زنان را به شدت محکوم کرد.

جمهوری اسلامی با مصادره اموال جامعه بهائیان به دنبال تضعیف آنها است

 

پس از انتشار خبر صدور حکم مصادره ملک شخصی شیدا تایید، شهروند بهائی ساکن قائمشهر به نفع «ستاد اجرائی فرمان امام»، سخنگوی جامعه جهانی بهائیان به صدای آمریکا گفت: «هدف اصلی این سیاست جمهوری اسلامی تضعيف بهائیان است.»

جاوید رحمان از جامعه جهانی خواست مقامات جمهوری اسلامی را برای نقض حقوق بشر در ایران پاسخگو کنند


 جاوید رحمان گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، در تازه‌ترین گزارش خود از جامعه جهانی خواست مقامات جمهوری اسلامی را در قبال نقض حقوق بشر در ایران و وقایعی مثل اعدام‌های سال ۶۷ و سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ «پاسخگو» کنند.

در این گزارش که ماه پیش تهیه شده و به زودی در شورای حقوق بشر سازمان ملل مطرح می‌شود، با اشاره به مواردی مانند مصادره دارایی‌های شهروندان بهایی، شلیک به کولبران و سوخت‌بران در مرزهای کردستان و سیستان و بلوچستان، و همچنین بازداشت ۵۰۰ فعال مدنی و سیاسی کرد نسبت به ادامه نقض حقوق بشر در ایران در سال گذشته میلادی ابراز نگرانی شده است.

نهادهای حقوق بشری می‌گویند جمهوری اسلامی ایران در سال ۶۷ چند هزار زندانی سیاسی را اعدام کرد. ابراهیم رئیسی رئيس جمهوری فعلی ایران از اعضای هیات مرگ بود که درباره سرنوشت زندانیان تصمیم می‌گرفت. براساس گزارش‌های حقوق بشری، در سال ۱۳۹۸ نیز صدها معترض از سوی جمهوری کشته شدند.

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران همچنین نسبت به وضعیت شهروندان دوتابعیتی که به قصد وارد کردن فشار بر کشورهای غربی زندانی شده‌اند، ابراز نگرانی کرد و درباره نقض حق آزادی بیان، بر افزایش محدودیت اینترنت از سوی دولت و مجلس و توقیف رسانه‌ها و بازداشت شهروند خبرنگاران در ایران تأکید کرد.

واکنش شورای داروخانه‌‌ها به تعیین سهمیه دارویی بر اساس حجاب؛ چنین کاری شدنی نیست

 هادی اخوت پور رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران ۱۸ اردیبهشت در واکنش به ‌سخنان دیروز رئیس سازمان غذا و دارو درباره تعیین سهمیه داروخانه‌ها بر اساس حجاب گفت: «اگر منظور حجاب بیمار‌ها باشد، چنین کاری شدنی نیست و وظیفه داروخانه، عرضه دارو به بیمار مستاصل است.»

به گزارش وب‌سایت رویداد ۲۴ رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران اعلام کرد که هنوز هیچ دستورالعملی درباره این‌که «سهمیه دارویی داروخانه‌ها با توجه به وضع حجاب در آن‌ها تعیین می‌شود» به دست این شورا نرسیده است.

اخوت پور در مورد ارزشیابی داروخانه‌ها بر اساس پوشش مراجعه کنندگان گفت: «در عرف دنیا هیچ وقت چنین چیزی برای درمان وجود نداشته» است.

رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران با تاکید بر اینکه «سلامت بیمار چیزی نیست که به اعتقادات یا شیوه پوشش او گره بخورد» این اقدام را غیرعملی توصیف کرد و افزود: «هیچ کس هویت، دین یا اعتقادات فرد را برای درمان نمی‌پرسد.»

او در مورد احتمال اجرای طرح جدید برای پرسنل داروخانه گفت که بر اساس بخشنامه‌ دو سال پیش استاندارد‌های پوششی برای کارکنان داروخانه در نظر گرفته شده بود اما «تا الان در مساله پوشش پرسنل، تاکیدی بر حجاب نبود و تاکید اصلی بر تمیزی و تمایز پزشک داروساز با سایر پرسنل بود.»

انتقاد از آزار و اذیت بهاییان در ایران؛ هزار بهایی در انتظار صدور حکم

 
 جامعه جهانی بهایی روز چهارشنبه سوم فروردین‌ماه با صدور بیانیه‌ای خطاب به شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو از «فشارهای مضاعف» بر بهاییان در ایران خبر داد و نسبت به «آزار و اذیت سیستماتیک» آنان توسط جمهوری اسلامی به شدت ابراز نگرانی کرد.

در این بیانیه آمده است که هم‌اکنون بیش از یک‌هزار بهایی در ایران پرونده قضایی دارند و در انتظار صدور رای دادگاه به سر می‌برند.جامعه جهانی بهایی می‌گوید در برخی موارد شهروندان بهایی از زمان بازداشت اولیه تا تشکیل دادگاه و صدور حکم، سال‌ها در وضعیت بلاتکلیف به سر برده‌اند.

به گفته جامعه جهانی بهایی، تعیین وثیقه‌های سنگین و صدور احکام تعلیقی باعث ایجاد فشار روانی بر آنان شده‌است.

مصادره اموال بهاییان، از دیگر مواردی است که جامعه جهانی بهایی از آن انتقاد کرده است.

«حملات فزاینده‌» به بهائیان ایران: اعتراض جامعه جهانی بهائی به «صحنه‌سازی» در یک مهدکودک


۱۴۰۳ اردیبهشت ۱۷, دوشنبه

حسین پروانه: (داستان کوتاه)


 *گزارش*

(داستان کوتاه)

گزارش‌هایی از خنده سر دادن‌های بی‌محابای ما که سه روز پیش در یکی از کافه‌های شهر رخ داد به دست پلیس رسیده است. به گفته‌ی شاهدان:
-به دلایلی که هنوز هم بر آنها پوشیده است-
"ما آن روز حین صحبت ناگهان می‌زنیم زیر خنده و آنقدر ریسه می‌رویم که اشک از چشمان‌مان سرازیر می‌شود و به سرفه می‌افتیم. گویا مشتریانی که سرِ میزهای دیگر نشسته بودند ابتدا تعجب می‌کنند، بعد لبخند می‌زنند اما دقایقی بعد آنها هم شروع می‌کنند به خندیدن و آنقدر کار بالا می‌گیرد که یکی دو نفرشان از صندلی ولو می‌شوند روی زمین و سایرین با خنده‌های بلند و سرفه‌های خشک و بریده بریده با کف دست بر میزها می‌کوبند به طوری که چندین فنجان و بشقاب به پایین می‌لغزد و تکه تکه می‌شود و کافه به مرز انفجار می‌رسد. از قرار معلوم صاحب کافه هر چه تذکر می‌دهد التماس می‌کند کسی توجهی نمی‌کند، به ناچار گوش‌هایش را با دو دست محکم می‌گیرد و به زیر پیشخوان می‌خزد، بعد طاقتش طاق می‌شود، برمی‌خیزد -موقع بلند شدن سرش به شدت با سنگ مرمر پیشخوان برخورد می کند- و در حالی که سر را کاملاً میان دستهایش گرفته با فریاد و جنجال از لابلای میزها به بیرون می‌دود".
اکنون پلیس ما را احضار کرده و دو چیز از ما می خواهد: اولاً دلیل خنده‌ی خود را در آن روز به طور واضح و روشن شرح دهیم، ثانیاً مسئولیت خسارت‌های مادی و معنویِ وارد شده به صاحب کافه را بپذیریم. ما برای پیشگیری از تکرار اتفاقی مشابه در اداره‌ی پلیس نمی‌توانیم علت خنده را بازگو کنیم و در نتیجه مسئولیت خسارت‌ها را نیز بر عهده نمی‌گیریم. آنها اصرار دارند دست‌کم جبران خسارت نماییم اما این به معنای یادآوری آن روز و دوباره به خود پیچیدن و نهایتاً متضمن جبران خسارت‌های بیشتری است.

 حسین پروانه

فریبا ثابت: به مناسبت 8 مارس - جنبش زنان حلقه اتصال جنبش های مردمی

 

روسری های رنگارنگ در هوا می چرخیدندو در آتش می افتادند

آتش زبانه می کشید و دل شب را می شکافت و جرقه های خود را به اطراف پخش می کرد

زنان و دخترکان دور آتش می رقصیدند و آزادی را مز مزه می کردند

مردان حمایت می  کردند

« ما همه با هم هستیم»

لایه های پنهان خشونت بر علیه زنان

 پاندمی نامریی خشونت بر علیه زنان ، هر روزه در جهان جان هزاران زن را به فجعیع ترین وضعی گرفته و یا آسیب جدی به آنها وارد می کند.آمار و ارقام عمق این فاجعه را بخوبی نشان میدهد از هر سه زن در جهان یک نفر در طول زندگی خود تنها به خاطر جنسیت مورد خشونت قرار میگیرد.

 در سال های  اخیر،خشونت علیه زنان نه نتها کاهش نیافته ،بلکه اشکال و ابعاد تازه ای به خود گرفته است.امروزه حتی پیشرفت تکنولوژی، ارتباطات، شبکه های اجتماعی خود به عامل فشار بر زنان  تبدیل شده و به خشنونت پنهان بر علیه آنها دامن میزنند.

بیماری همه گیر کرونا هم باعث افرایش خشونت بر زنان در قرنطینه شده است

نهال تابش: روایت زنان از شلاق در جمهوری اسلامی


 «حادثه‌ی سرشکستن یکی از وحشتناک‌ترین حوادث زیرزمین ۲۰۹ بود. گویا آن روز مجتبی[1] برای حد زدن یکی از زندانی‌ها آمده بود که به اتهام نقض مقررات زندان به ۵۰ ضربه‌ی شلاق محکوم شده بود. او را روی تخت خوابانده بودند و زندانی‌های دیگر را از دخمه‌ها بیرون آورده بودند تا شاهد شلاق خوردن دوستشان باشند. زندانی‌ها وقتی متوجه ماجرا شدند از نشستن سر باز زدند، مجتبی آن‌ها را با شلاق به نشستن وادار کرد. زندانی‌ها سرشان را روی زانوانشان گذاشتند و به این ترتیب خواستند که صحنه را نبینند. مجتبی آن‌قدر به سرشان شلاق زده بود که از سر و روی بعضی‌ها خون جاری شده بود. سر یک نفر کاملاً شکاف برداشته بود. این همه در حالی بود که زندانی به تخت بسته، در انتظار شلاق بود.»

ترک‌خوردگی عمیق و فرونشست در تخت جمشید، نقش رستم و نقش جهان

 

علی بیت‌الهی، دبیر کارگروه ملی زلزله و لغزش لایه‌های زمین روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت به خبرگزاری ایلنا گفت که نرخ فرونشست در محوطه‌های باستانی ایران، به‌ویژه تخت جمشید و نقش رستم در شیراز و میدان نقش جهان در اصفهان "خطرساز" شده‌ است.

این تخریب تنها به سه مورد بالا محدود نمی‌شود و تعداد زیادی از آثار تاریخی و بناهای ارزشمند ایران در محوطه‌هایی "با خطر فرونشست زمین واقع شده‌اند." به گفته بیت‌الهی منطقه مرودشت استان فارس، "رکورددار" فرونشست زمین در این استان است. در محدوده مرودشت که تخت جمشید و نقش رستم در آن قرار دارند، نرخ فرونشست به ۱۷ سانتیمتر در سال رسید

لیلا میرغفاری توسط اطلاعات سپاه احضار و بازجویی شد

 

خبرگزاری هرانا – امروز یکشنبه شانزدهم اردیبهشت ماه، لیلا میرغفاری، فعال مدنی به اطلاعات سپاه تهران احضار و مورد بازجویی قرار گرفت. وی پس از چند ساعت بازجویی آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، لیلا میرغفاری، فعال مدنی به اطلاعات سپاه تهران احضار شد.

شیرین سعیدی توسط دادگاه انقلاب به حبس محکوم شد

خبرگزاری هرانا – شیرین سعیدی، زندانی محبوس در بند زنان زندان اوین، توسط شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران، به ریاست قاضی صلواتی به تحمل پنج سال حبس محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شیرین سعیدی، به حبس محکوم شد.

تداوم بی خبری از وضعیت چهار متهم پرونده “شهرک اکباتان”

 

خبرگزاری هرانا – میلاد آرمون، سید محمدمهدی حسینی، مهدی ایمانی و نوید نجاران، چهار متهم پرونده موسوم به “شهرک اکباتان”، روز سه شنبه یازدهم اردیبهشت از زندان قزلحصار کرج به مکان نامعلومی منتقل شدند. علیرغم گذشت پنج روز از این انتقال، کماکان از محل نگهداری این افراد اطلاع دقیقی حاصل نشده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، چهار متهم پرونده موسوم به “شهرک اکباتان” از زندان قزلحصار کرج به مکان نامعلومی منتقل شدند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانیان ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “سید محمدمهدی حسینی، مهدی ایمانی، میلاد آرمون و نوید نجاران روز سه شنبه یازده اردیبهشت از زندان قزلحصار کرج خارج شدند و تاکنون از محل نگهداری آنها اطلاع دقیقی حاصل نشده است، با اینحال احتمال میرود که این افراد به بازداشتگاه اطلاعات سپاه منتقل شده باشند.”

۱۴۰۳ اردیبهشت ۱۳, پنجشنبه

نامه نوید میهن دوست؛ “اینجا اوین است، مملو از ظلم‌ های کوچک و بزرگی که سال هاست برروی هم


 خبرگزاری هرانا – نوید (رضا) میهن دوست، نویسنده و کارگردان سینما که در حال تحمل دوران محکومیت خود در زندان اوین است، با انتشار نامه ای نسبت به اعمال تبعیض میان زندانیان سیاسی و زندانیان مالی در زندان اوین اعتراض کرده است. آقای میهن دوست در بخشی از این نامه نوشته است “در اینجا شما می توانید یک مفسد مالی باشید و محکومیتی طویل المدت داشته باشید ولی هر روز با کت و شلوار از اوین خارج شوید و شب هنگام برای خواب و استراحت به آنجا بازگردید و به ریش داشته و نداشته انبوه زندانیان سیاسی بخندند که از یک مرخصی کوتاه که هیچ، حتی از اعزام به بیمارستان برای درمان نیز محروم هستند”.https://atila1390.blogspot.com/

نگاهی اجمالی به وضعیت حقوق بشر – فروردین ۱۴۰۳

 خبرگزاری هرانا – آنچه در پی می‌آید گزارش ماهانه و اجمالی از وضعیت حقوق بشر در ایران در دوره زمانی فروردین ماه ۱۴۰۳ است که به همت نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران تهیه شده است، این گزارش، تصویری گسترده و تکان‌دهنده از نقض حقوق بشر در ابعاد مختلف ارائه می‌دهد. از اجرای حکم اعدام تا نقض آزادی‌های فردی و اجتماعی، از خشونت نظامی و قضایی تا مشکلات کارگری و اعتراضات، همگی نشان‌دهنده چالش‌های جدی در زمینه رعایت حقوق بشر در ایران هستند. این گزارش همچنین بر میزان بالای اعدام‌ها، بازداشت‌ها و محکومیت‌های سنگین بر اساس اتهامات مختلف تاکید دارد و نشان می‌دهد که این رویدادها در سراسر کشور گسترده‌اند.

بازداشت یک شهروند به دلیل انتشار مطالب تمسخر آمیز در خصوص مسئولان

 خبرگزاری هرانا – بنابر اعلام فرمانده نیروی انتظامی چالوس، یک شهروند به علت انتشار محتوایی که به تمسخر مسئولین کشور پرداخته بود، در این شهر شناسایی و بازداشت شد. به گفته وی، متهم پس از بازداشت با دستور قضایی راهی زندان شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از همشهری آنلاین، فرمانده نیروی انتظامی چالوس از شناسایی و بازداشت گرداننده یک صفحه در شبکه های اجتماعی خبر داد.

فرمانده نیروی انتظامی چالوس در این خصوص گفت: با تلاش پلیس فتا در این شهرستان گرداننده یک صفحه در شبکه های اجتماعی با نام «پدرخوانده» که در ایام قبل و بعد انتخابات مجلس همواره با تمسخر مسئولان و شخصیت های منطقه قصد تشویش اذهان عمومی را داشته بازداشت شد.

محسن سلیمانی در ادامه افزود: متهم پس از بازداشت و تشکیل پرونده با دستور قضایی راهی زندان شد.

در این گزارش به هویت فرد بازداشت شده اشاره‌ای نشده است.

اقلیت بهائی ایران حتی پس از مرگ نیز با آزار و اذیت روبرو است

جامعه جهانی بهائی، اواسط اسفند گذشته گزارش داد که قبر بیش از ۳۰ -و احتمالاً تا ٤‬٥ تن- از شهروندان بهائی ایران که در مجاورت گورستان خاوران در حومه جنوب شرقی تهران دفن شده بودند، تخریب و محل به وسیله بولدوزر با خاک یکسان شده است. نمایندگان جامعه بهائی، اقدام به هتک حرمت قبور را حمله جدید جمهوری اسلامی به بزرگترین اقلیت مذهبی غیرمسلمان ایران می‌دانند که به گفته آنها از زمان تأسیس به گفته جامعه جهانی بهائی، پس از انقلاب اسلامی، دو قبرستان متعلق به بهائیان، مصادره شده و این اقلیت، درگذشتگان خود را به اجبار مسئولین در مجاورت قبرستان خاوران که محل گور دسته جمعی زندانیان سیاسی اعدام شده در تابستان ۱۳۶۷ است، دفن می‌کردند. این مکان نیز چندی پیش تخریب شده و اکنون از جایی که قبرها در آن قرار داشتند، تنها زمینی مسطح به جا مانده است.

دعوت 3

 

حقوق بشر امری ذاتی و مادر زادی است

 

پیش از آنکه انسانها متاًثر از نقش جامعه، مذهب، اقتصاد و دولت در حقوق طبیعی خود محدود شوند، حقوق بشر از بدو تولد با بشر زاده شده است.

قدمت حقوق بشر برابر با عمر انسان است

زیرا که:

انسان در بدو تولد آزاد به دنیا می آید

وی میتواند به بیند،

پس حق دیدن واقعیت های زندگی را دارد

وی میتواند بشنود،

پس حق شنیدن واقعیت های زندگی را دارد

وی میتواند، صحبت کند ،

پس حق آزادی بیان دارد

وی میتواند، رشد کند،

پس حق آزادی حرکت و رشد دارد

وی میتواند، بیاندیشد،

پس حق آزادی عقیده و جدان دارد

ماده 12 اعلامیه جهانی حقوق بشر: هیچ احدی نمیبایست در قلمرو خصوصی، خانواده، محل زندگی یا مکاتبات شخصی، تحت مداخله و مزاحمت خودسرانه قرار گیرد. به همین سیاق شرافت و آبروی هیچکس نباید مورد تعرض قرار گیرد. هر کسی سزاوار و محق به حفاظت قضایی و قانونی در برابر چنین مداخلات و تعرضاتی است.

ماده 13 اعلامیه جهانی حقوق بشر

۱. هر انسانی سزاوار و محق به داشتن آزادی جابه جایی حرکت از نقطه ای به نقطه ای دیگر و اقامت در در هر نقطه ای درون مرزهای مملکت است.

۲. هر انسانی محق به ترک هر کشوری، از جمله کشور خود، و بازگشت به کشور خویش است.

ماده 14 اعلامیه جهانی حقوق بشر

۱. هر انسانی سزاوار و محق به پناهجویی و برخورداری از پناهندگی در کشورهای پناه دهنده در برابر پیگرد قضایی است.

۲. چنین حقی در مواردی که پیگرد قضایی منشأیی غیرسیاسی داشته باشد و یا نتیجه ارتکاب عملی مغایر با اهداف و اصول «ملل متحد» باشد، ممکن است مورد استناد قرار نگیرد.

ماده 15 اعلامیه جهانی حقوق بشر

۱. هر انسانی سزاوار و محق به داشتن تابعیتی [ملیتی] است.

۲. هیچ احدی را نمی بایست خودسرانه از تابعیت [ملیت] خویش محروم کرد، و یا حق تغییر تابعیت [ملیت] را از وی دریغ نمود.

ماده 16 اعلامیه جهانی حقوق بشر

۱. مردان و زنان بالغ، بدون هیچ گونه محدودیتی به حیث نژاد، ملیت، یا دین حق دارند که با یکدیگر زناشویی کنند و خانواده ای بنیان نهند. همه سزاوار و محق به داشتن حقوقی برابر در زمان عقد زناشویی، در طول زمان زندگی مشترک و هنگام فسخ آن هستند.

۲. عقد ازدواج نمیبایست صورت بندد مگر تنها با آزادی و رضایت کامل همسران که خواهان ازدواجند.

۳. خانواده یک واحد گروهی طبیعی و زیربنایی برای جامعه است و سزاوار است تا به وسیله ی جامعه و «حکومت» نگاهداری شود.

ماده 17 اعلامیه جهانی حقوق بشر

۱. هر انسانی به تنهایی یا با شراکت با دیگران حق مالکیت دارد.

۲. هیچ کس را نمی بایست خودسرانه از حق مالکیت خویش محروم کرد.

بهترین تصمیمی که بشر تا کنون برای خودش گرفته 30 ماده منشور حقوق بشر است

 

ایرانیان، فارسی زبانان عزیز: شما با آشنائی و مطالعه اعلامیه جهانی حقوق بشر و کنوانسیون های مربوطه میتوانید نسبت به حقوق ذاتی و شهروندی خود و دیگران شناخت بیشتری بدست بیاورید. به همین منظور میتوانید، برای شناخت و آشنائی بیشتر با آعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق های آن ضمن بازدید از وبلاک ایران من https://atila1390.blogspot.com/ همه روزه با تلفن 004915754121985 و یا با  ایمیل اینجانب naghmemoghadam57@gmail.com  با من تماس بگیرید .

یا اینکه در اخرین یکشنبه هر ماه از ساعت 16 الی 19 در ادرس  Professor-Plühr st. No. 6 31319 Sehndeمیتوانید برای دریافت مدارک و اطلاعات بیشتر و بررسی کنوانسیون ها و وضعیت حقوق بشر در ایران گرد هم آییم.

نغمه ظریفی مقدم

آپریل 2024

دلایل وانگیزه های مهاجرت ومشکلات ان

  مهاجرت به معنای جابجایی افراد از یک کشور یا منطقه به کشور یا منطقه دیگر به منظور اقامت دائم یا موقت است. این پدیده، یکی از مهمترین و تأثیر...